fbpx

Nyhetsbrev Nr 2/2021

Det våras…

Kanske börjar det äntligen ljusna lite. Då tänker vi inte bara på årstiden utan förstås också på covid-läget. Även om detta ännu bromsar verksamheten ganska mycket så känns det som att tiden talar för oss, och att vaccineringen trots att det går lite ojämnt kommer att ge resultat framöver. Så till er som väntar på uppdrag, håll i och håll ut.

Det sistnämnda gäller givetvis också alla er som vill anlita oss. I takt med allt fler i vårt team får sin vaccinering kan vi också börja ta på oss fler uppdrag.

Vem är Kent och varför startade han WeRseniors?

Kent Carlsson är en av många göteborgare som valt att bli stockholmare. Men han har många goda egenskaper utöver det, och vi som gör nyhetsbrevet (och som också ska presentera oss framöver) har därför bett Kent att presentera sig själv:

”Jag är än så länge 59 år gammal, född och uppvuxen i Göteborg. Efter examen på Handelshögskolan där erbjöds jag ett jobb i Stockholm, och har blivit denna stad trogen sedan dess. Dialekten går däremot aldrig bort, trots mina dryga 30 år i Stockholm. Sedan många år är jag gift med Catharina och har två vuxna barn på 25 respektive 23 år (Filippa och Victor). Catharina jobbar som lärare i svenska och franska på en skola i Bromma.

Jag har haft ledande befattningar inom näringslivet under många år, de senaste 20 åren som VD för olika bolag inom logistik- och återvinningsindustrin. Särskilt återvinningsfrågorna ligger mig extra varmt om hjärtat, då det är solklart att vi människor inte kan leva på samma sätt som vi gjort om den här planeten ska överleva och våra efterkommande ska få en trygg framtid.

Jag har länge varit inställd på att fortsätta jobba efter 65, men med något helt annat än i min tidigare karriär. För två år sedan bestämde jag mig att pröva något nytt och annorlunda innan jag slutar jobba för gott.

Det var då jag kom in på idén att starta WeRseniors. Jag upptäckte att det finns så mycket kompetens att ta tillvara hos seniora personer, och att det inte alls är solklart att sluta jobba bara för man fyllt 65. Men däremot vill man efter 65 säkert jobba på lite andra villkor, som ger chans att odla och ta tillvara andra intressen.

Jag bor i Bromma sedan många år. 2003 köpte vi ett hus som behövde en grundläggande upprustning och sedan dess har jag hållit på med allt – från att snickra, måla och tapetsera till att för ”egen maskin” ta bort bergsknallar på tomten. Jag tycker det är avkopplande att göra praktiska saker på fritiden. När jag inte håller på med hus och tomt gillar jag att läsa böcker (gärna sent på nätterna), spela lite golf emellanåt, umgås med familj och vänner, resa när möjlighet ges. Jag har alltid haft ett stort intresse för mat (det är nog jag som lagar merparten av maten hemma) som på senare år även inkluderar vin.

Mina bekanta från hemstaden Göteborg, frågar alltid om jag nuförtiden känner mig som stockholmare eller göteborgare. Jag brukar svara – Stockholm är bäst – där vill jag bo, men håller självklart på Blåvitt i fotboll och Frölunda när det gäller hockey. Något bättre än Västkustens salta bad finns inte! Efter badet vill jag ha nyfångad (max 4 timmar gammal) stekt småmakrill, stuvad spenat med ett glas chardonnay och avsluta måltiden med färska jordgubbar.”

Hela Stockholmsområdet numera

Fram till nu har vi lite försiktigtvis sagt att vi bara verkar i vissa delar av Stockholmsområdet. Den begränsningen kan vi ta bort nu när teamet vuxit, och vi har nu hela stan med omgivningar som vårt verksamhetsfält.

Glad Påsk!

Nu ser vi fram mot ägg, sill och allt annat som hör påsken till. Vi vill tacka dig för att du är med i eller anlitar WeRseniors, och önskar dig en RIKTIGT GLAD PÅSK!