fbpx

Nyhetsbrev nr 1/2021

Det börjar röra på sig!

Sedan årsskiftet har vårt seniorteam vuxit och blivit mer varierat än vi trott på i dessa covid-tröga tider. Vi ser också en vändning på kundsidan – där tjänster kan utföras på ett säkert sätt växer efterfrågan. Exempelvis gäller det kvalificerade hantverkare av olika slag, eller där vi och våra seniorer kläckt bra idéer om nya tjänster. Covidsäker matlagning hos kunden är en sådan idé som vi berättar mer om nedan.

Det kan låta lite drastiskt med det gamla talesättet ”Nöden är uppfinningarnas moder” men det ligger något i det. När pandemin stänger många möjligheter ökar påhittigheten och nya idéer föds. Lite rock ´n roll på nåt sätt. Så kan vi hitta på mer? Har du kanske två eller tre vitt skilda kompetenser som det går att kombinera? Eller har du en kompetens som i dessa dagar inte kan utövas som vanligt – men som kan göras på ett annat sätt? Läs om vår matlagerska Irene och låt dig inspireras.

När pandemin förhoppningsvis ebbar ut i takt med vaccinering och vårsol räknar vi med en starkt ökad efterfrågan på alla de olika tjänster som vårt breda team erbjuder. Det finns ett uppdämt behov, så ligg kvar i startblocken. Vi hoppas på ett riktigt race när starten går!

Ny logga, tydligare budskap och aktiva seniorer som växande ”industrigren”

Som nämndes i förra nyhetsbrevet har vi uppgraderat marknadsföringen och syns nu oftare och mer
målgruppsinriktat i olika sociala media och lokalpress. Vi har också fräschat upp hemsidan och gjort vår logga tydligare. Resultatet har visat sig genom ökat intresse bland både seniorer och kunder, och vi ska självklart fortsätta så.

Vi vet också att vi inte är ensamma på vår marknad. Det finns flera nätverk och företag som agerar parallellt med oss, och det ser vi inte som ett bekymmer. Tvärtom gör det att fler seniorer får upp ögonen för möjligheterna och att fler kunder gör detsamma.

Seniortjänster är en växande ”industrigren” och vi är i början av en spännande utveckling. Gynnsammare skatteregler och ROT- och RUT-avdrag och allt fler aktiva pensionärer som vill jobba på egna villkor, i kombination med kunder som vill ägna sin fritid till annat än att göra sådant som vårt seniorteam kan göra åt dem, dessutom ofta bättre.

Win-Win och ”Open Books”

Ni får ursäkta att vi kör med engelska begrepp men det hör nog ihop med vår generation…
Vad vi vill säga med Win-Win är att vi båda, du som utför uppdraget och vi som letar upp kunden och förmedlar jobbet, ska tjäna på det och bli nöjda. Open Books betyder att vi kör med öppna kort: du som utför uppdraget ska ha full koll på vilka pengar ditt uppdrag genererar och hur de fördelas oss emellan. Vi vill ha det så eftersom det är genom förtroende och öppenhet vi bygger långsiktiga och bra relationer i teamet.

Ps. Apropå engelskan, är du bra på det eller andra språk? Det finns efterfrågan på seniorer som kan ge läxhjälp eller stöttning i språk eller andra ämnen. Så ”let´s make a deal” om du har den kompetensen!

Så tillkom tjänsten ”Låt Irene laga husmanskost hemma hos dig”

Irene kontaktade WeRseniors för att höra om det fanns några möjligheter för en matlagare med husmanskost som specialitet. Under intervjun bollade vi olika möjligheter, och då hon har erfarenhet från både nobelmiddagar och mindre middagsarrangemang kläckte vi idén om att hon skulle kunna laga husmanskost hemma hos kunder. Tjänsten innebär att hon och kunden enas om exempelvis en veckomeny, sedan handlar hon de varor som behövs och lagar till färdiga middagsmål hos kunden, att äta direkt eller frysas in.

Irene är ett exempel på hur en senior med olika kompetenser, i detta fall matlagning respektive stor vana av att servera och bemöta människor på professionellt sätt, kan hitta ett attraktivt tjänsteerbjudande. Självfallet ser hon till att använda munskydd, handskar, handsprit och hålla avståndet när hon jobbar. (Mer om denna tjänst finns på vår hemsida).

Fundera gärna på samma sätt som Irene. Ingen idé är fel och här några exempel på hur man kan tänka: Är du kanske pensionerad ergonom och kan kontorsmöbler? Många jobbar hemma nu och kanske skulle behöva hjälp att sitta rätt och att skaffa rätta möbler?

Är du pensionerad städare och gillar gympa? Kanske kan du ordna med städningen och samtidigt hjälpa den som jobbar hemma och sitter stilla för mycket att komma igång med motionen?

Är du fena på flyttstädning och samtidigt bra på att värdera eller sälja antikviteter? Då kan du hjälpa våra kunder att få rent hus och sälja av gamla grejer som bara tar plats.

Eller är du vår nästa ”Irene”? Vi kommer säkert att behöva fler ”Irene” framöver!

Vi hoppas snart få se dig ”live”!

Vi vill gärna att vi i WeRseniors ska träffas och lära känna varandra lite. Därför planerar vi att ordna en
träff så snart covid-läget tillåter, vilket vi hoppas kan ske redan till senvåren eller så snart som möjligt.
Tanken är inte bara att träffas och ha trevligt, vi vill också informera lite mer om hur vi jobbar och tänker utveckla WeRseniors, och hur vi alla kan bidra till att få både fler seniorer i vårt team och fler kunder. Så håll tummarna för att vi snart kan ses ”på riktigt”. Vi återkommer!