fbpx

Nyhetsbrev Nr 4/2021

Äntligen höst!

Snart i alla fall. Men vi har redan börjat vår höstannonsering i facebook så smått, och i dagarna kör vi igång annonseringen i Mitti-tidningar och andra media. Vi har också analyserat hur pass bra annonseringen fungerar och kan se tydliga skillnader mellan olika annonser och media. Så med hjälp av det hoppas vi kunna annonsera mer effektivt och träffsäkert framöver.

När det gäller uppdrag har det som väntat varit lite lugnare under sommaren, men det har ändå kommit in en del nytt. Inför hösten lanserar vi också några nya tjänster, bland annat IT-stöd ”Hjälp med datorn” och hemstyling. Nedan berättar vi lite mer om det sistnämnda.

Vi väntar lite till med WeRseniors-träffen

I förra nyhetsbrevet hoppades vi att det skulle vara grönt ljus för en träff för alla oss i WeRseniors i mitten av september. Men även om covidläget ljusnat gäller fortfarande Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd och ta det försiktigt. Därför skjuter vi fram träffen tills det är ok att träffas och att alla kan vara med utan att känna att man tar en chans. Vi hör av oss i god tid innan!

Test efter utlandsresa

När vi ändå är inne på försiktighet: För den som eventuellt varit utomlands gör vi tills vidare så att man får vänta 14 dagar efter hemkomst innan man tilldelas ett uppdrag, samt att man innan det första uppdraget efter resan också gjort ett covidtest med negativt resultat. Många av våra kunder är äldre och en del av dem kan av hälsoskäl tvingats avstå från att vaccinera sig, så det är viktigt gentemot dem att vi har säkra rutiner. Vi kommer därför att fråga dig innan du tilldelas ett uppdrag om du varit utomlands den senaste tiden.

Enkät på G.

Under hösten ska vi försöka få lite mer pejl på hur våra kunder tänker när de söker den sorts tjänster vi erbjuder. Vi filar nu som bäst på en enkät om detta och syftet är förstås att vässa marknadsföringen ännu mer. Vi funderar också på en intern enkät till er inom WeRseniors för att se vad vi kan behöva ändra eller förbättra. Riktigt när det blir vet vi inte än men någon gång under hösten.

Hellre Rock´n roll än dragspel…

Att höra bra låtar från när vi var lite yngre gör inte bara att man känner sig yngre. Troligen blir vi också yngre. Någonstans såg vi också att pandemin gjort att många f d yngre ”Knäckt IT-tröskeln” och börjat lyssna på musik via Spotify och Youtube.

Så, för att haka på detta drar vi nu igång ”Peters selections”. Från
nu och i kommande nyhetsbrev så länge det finns intresse lägger Peter Ingvarsson i vårt team med en Spotyfi-länk med bra låtar från då när bra låtar faktiskt var bra. Allt från Beatles till Beach Boys ungefär. Och Stones förstås.

För att komma igång klickar du bara på länken nedan. Då kommer du direkt till spellistan och Spotifys registrering som ska fyllas i innan du kan börja lyssna.

https://open.spotify.com/playlist/6QX4oK6GHk8EWMaKrxBH3I?si=28b9a-8223dec4e38

Vad är Spotify?

Spotify är ett musikprogram som ”streamar” musik till din dator (eller mobil), det vill säga spelar upp låten samtidigt som den överförs från internet. Man kan säga att det är som musikradio, fast du väljer själv vilken musik du vill spela.

Det finns två varianter av Spotify. Dels en gratisversion som är reklamfinansierad, vilket innebär att det kommer kortare reklaminslag mellan låtarna då och då. Vill man slippa reklamen kan man istället skaffa Spotify Premium för 109 kronor i månaden.

Om du vill ändra, radera eller lägga till låtar i Peters lista (vilket iofs Peter inte tror kommer att hända), så måste du först göra en egen spellista. Sedan kan du kopiera in de låtar du gillar, helt enkelt genom att ”dra” låten till din egen lista, eller högerklicka för att spara den på din lista. Du kan också göra flera olika listor.

PS.

Om du vill ha hjälp med datorn eller mobilen, eller om något krånglar så kontakta oss! Vi har en kvalificerad senior IT-specialist i WeRseniors, Barbro Thöyrä, som du kan anlita för att få hjälp.

Ny kompetens: ”Hemstyling”

Vårt tjänsteutbud kompletteras löpande med nya kompetenser som vi allt efter ska berätta om här i nyhetsbrevet. Vi börjar med vår hemstylare Lena Sjödin som presenteras för våra kunder på detta sätt.

Sugen på ett ”nytt” hem med personlig touch? WeRseniors hemstylare hjälper dig!

Det går alltid att få det ännu trivsammare!Hur kan möbelvaruhus och inredningstidning-ar göra det så inbjudande i de hemmiljöer man visar upp?

Svar: De använder professionella ”hemstylare” som får ett rum eller hela bostaden att lyfta. Nu kan du också göra det med hjälp av vår hemstylare och inredare Lena Sjödin. Men till skillnad mot i varuhus och tidningar gör hon det skräddarsytt och personligt för att passa just dig och din familj. Lena Sjödin har jobbat många år som inredningsrådgivare och varit inredning-sansvarig för stora kända möbelvaruhus.

– Det är inte alls svårt att få till en personlig
touch på sin bostad. Ofta räcker det med överraskande enkla men effektfulla medel för att hemmet ska kännas mer kul och nytt, säger hon.

Stort eller litet, men alltid personligt!
Du kanske bara vill ha en ”köpguide” eller enklare tips om hur du kan förnya eller ändra för att det ska passa dig och familjen bättre, eller kanske vill du göra en mer genomgripande omdaning av hemmet. Lena hjälper dig gärna med stort som smått, med färgval, inrednings-detaljer, möblering och placering och annat som gör bostaden ännu mer till just ditt, eller just ert, hem.
– Jag utgår från den eller de som bor i villan eller lägenheten, och då alla männi-skor är unika blir också resultatet unikt. Ett hem ska passa dig som bor där och inte tvärt om, menar Lena Sjödin.

En bostad som hänger med i livets olika skeden

Det finns många skeden som då man vill förnya boendet utan att för den sakens skull byta bostad.
Kanske har du eller andra i familjen börjat jobba mer hemifrån och vill få en hemmiljö som fungerar bra för det?
Eller ändras familjens storlek med barn som tillkommer eller flyttar hemifrån? Eller är det dags för pensionering och mer tid ska tillbringas hemma?
Kanske är det bara så att ni vuxit ifrån den stil som en gång kändes ny och fräsch och vill ha ett skifte?
Och givetvis, om och när du byter du bostad.